Muzlu Frambuazlı yaş Pasta / Himbeer- Bannanentorte
Muzlu ve Frambuazlı yaş Pasta Tarifi: Pandispanya için: Malzemeler: 5 yumurta (Sarısı ve Beyazı ayrılacak) 200 gr. Tozşeker Yarım c...
Muzlu ve Frambuazlı yaş Pasta Tarifi:
Pandispanya için:Malzemeler:
- 5 yumurta (Sarısı ve Beyazı ayrılacak)
- 200 gr. Tozşeker
- Yarım cay bardağı sıcak Su
- 2 Vanilyaşekeri
- 200 gr. Elenmiş Un
- Yarım Kahve kaşığı Kapartmatozu
Içi:
- 6 sıvı krema ( Schlagsahne)
- 6 Kremasertleşdiriçi ( Sahnesteif)
- 6 Vanilyaşekeri
- 1 veya 2 yemek kaşığı Tozşeker
- 2 tane Muz
- Frambuaz/Böğürtlen buzlukdan
- 2 p. Kırmızı jöle ( Tortenguss)
Yapılışı:
Ilk önce yumurtanın akını ve sarısını ayıralım.
Akını ayrı bir kapda beyaz kar gibi olana kadar cırpalım ve bir kenara ayıralım.
Ve yumurtanın sarısını bir derin leyene koyalım...bu arada Şekeri ölcelim ve hazırda tutalım.
Şimdi hızlı birşekilde Mikserin en son ayarında ilk yarım bardak sıcak Suyu ve hemen Tozşekerini ilave etip cırpalım.
Öyle bir hızla cırpılması gerekiyorki kabarmış beyaz bir renk alıncaya kadar cırpma işlemine devam etmeliyiz...
Şimdi bundan sonraki işlem için asla Mikser kullanmicaz!!!
Unumuzu ölcelim ve bir elekden gecirerek yumurta ve Şekerkarışımın üzerinden eleyelim bu arada Kabartmatozunuda unutmayalım....bir Spatula yardımı ile yavaş yavaş unu bu karışıma yedirelim ve kabarmışlığına kayıp etmeyelim.
En son cırpılmış olan yumurta akına ilave edelim...yine Spatula yardımı ile yavaş yavaş karışdıralım.
Akını ayrı bir kapda beyaz kar gibi olana kadar cırpalım ve bir kenara ayıralım.
Ve yumurtanın sarısını bir derin leyene koyalım...bu arada Şekeri ölcelim ve hazırda tutalım.
Şimdi hızlı birşekilde Mikserin en son ayarında ilk yarım bardak sıcak Suyu ve hemen Tozşekerini ilave etip cırpalım.
Öyle bir hızla cırpılması gerekiyorki kabarmış beyaz bir renk alıncaya kadar cırpma işlemine devam etmeliyiz...
Şimdi bundan sonraki işlem için asla Mikser kullanmicaz!!!
Unumuzu ölcelim ve bir elekden gecirerek yumurta ve Şekerkarışımın üzerinden eleyelim bu arada Kabartmatozunuda unutmayalım....bir Spatula yardımı ile yavaş yavaş unu bu karışıma yedirelim ve kabarmışlığına kayıp etmeyelim.
En son cırpılmış olan yumurta akına ilave edelim...yine Spatula yardımı ile yavaş yavaş karışdıralım.
Yuvarlak Tepsinin altına Yağlı Kağıt acıp kelepcelerle sıkışdıralım...kenarlarını yağlamayalımki kabarmasını engel oluyor yağ!!!
Önceden ısıtılmış Fırında 180°C iyice kabarıncaya kadar pişirin....
Pişmişmi diye Bıcak ile test yapabilirsiniz!!!
(Bu işlem için Bıcağı kenarından patırıp bakıyoruz....pişmiş ise Bıcak tertemiz geri cıkar....)
Isterseniz hamuru ikiye bölüp iki kere pişirebilirsiniz....veya hepsini bir pişirip soğuduktan sonra ikiye bölünüz....
Önceden ısıtılmış Fırında 180°C iyice kabarıncaya kadar pişirin....
Pişmişmi diye Bıcak ile test yapabilirsiniz!!!
(Bu işlem için Bıcağı kenarından patırıp bakıyoruz....pişmiş ise Bıcak tertemiz geri cıkar....)
Isterseniz hamuru ikiye bölüp iki kere pişirebilirsiniz....veya hepsini bir pişirip soğuduktan sonra ikiye bölünüz....
Pandispanya soğuduktan sonra ilk katına biraz krema sürüp içerisine Muzları dilimleyelim ve tekrar üzerine kremayla kaplayalım...
Şimdi kremanın üzerine Frambuazların yarısını yerleşdirelim (diğer yarısı en son üzerine koyulacak)
yine biraz krema ile kaplayalım.
Şimdi ikinci Pandispanyayı yerleşdirelim ve üzerine direk geri kalan Frambuazları yerleşdirelim ve jöle pişirip üzerinden dökelim...soğumaya bırakalım.
Yaklaşık 4 Kremayı Pastanın içersine giriyor...2 si ise dışı için ayırmalı...
kendiniz ona göre ayarlayın paylaşdırın!!!
Jöle soğuduktan sonra Pastanın etrafına benim yaptığım gibi dik Şeritler cekebilirsiniz.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz...
Şimdi kremanın üzerine Frambuazların yarısını yerleşdirelim (diğer yarısı en son üzerine koyulacak)
yine biraz krema ile kaplayalım.
Şimdi ikinci Pandispanyayı yerleşdirelim ve üzerine direk geri kalan Frambuazları yerleşdirelim ve jöle pişirip üzerinden dökelim...soğumaya bırakalım.
Yaklaşık 4 Kremayı Pastanın içersine giriyor...2 si ise dışı için ayırmalı...
kendiniz ona göre ayarlayın paylaşdırın!!!
Jöle soğuduktan sonra Pastanın etrafına benim yaptığım gibi dik Şeritler cekebilirsiniz.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz...
Afiyet olsun
Himbeer-Bannanetorte
Zutaten für den Biscuitteig:
- 5 Eier
- 200 gr. Zucker
- 6 Esslöffel heisses Wasser
- 2 Vanillinzucker oder 1p. Finesse Vanille
- 200 gr. gesiebtes Mehl
- Halbe Kaffeelöffel Backpulver
Füllung:
- 6 Becker a 200 ml Schlagsahne
- 6 Sahnesteif
- 6 Vanillinzucker
- 1 bis 2 Esslöffel Zucker
- 2 frische Bannanen
- 1 pack Tiefkühl Himbeeren
- 2 päckchen roter Tortenguss
Zubereitung:
Zuerst bereiten wir unseren Biscuitteig her.Hierzu trennen wir zuerst je in eine Rührschüssel die Eier.
Eiweiß schlagen wir steif und legen es auf die Seite.
Eigelb mit heißem Wasser und Zucker solange auf der höchsten Stufe des Mixers aufschlagen bis sich eine Volumenartige weiße Masse bildet.
Nun nicht mehr mit Mixer arbeiten!!!
Mehl sieben und mit Backpulver mischen.
Mit Hilfe einer Spatel das Mehlgemisch mit dem Eigelbgemisch verrühren.
Hier ist es wichtig diesen Volumen nicht zu verlieren!!!
Zuletzt Eiweiß unterheben.
Nun könnt ihr entscheiden, ob ihr diesen Teig in 2 Hälften aufteilt und backt oder nur einmal backen und einmal durchschneiden....
Den Biscuitteig in eine mit Backpapier belegtes Springform füllen (nicht den Rand einfetten) und im vorgeheiztem Backofen bei 180°C backen.
Messertest machen..
Hierzu einen Messer in das Biscuitteig stechen ...wenn es sauber heraus kommt ist sie durchgebacken...
Vorsicht nur am Rand diesen Test durchführen!!!
Nach dem backen erkalten lassen evt. einmal durschschneiden.
Nun für die Creme Schlagsahne, Sahnesteif Zucker und Vanillinzucker steif schlagen.
Ca. 4 Sahnebecher in die Torte füllen 2 Becher für den Rand aufheben!!
Hierzu arbeiten wir Schichtweise so:
Etwas Sahne, Bannenschnitte , dann wieder Sahne Himbeeren und zum Schluss wieder Sahne oder ich erkläre es nocheinmal:
Nun auf die erste Biscuitteig etwas von der Sahne geben einstreichen...mit 2 geschnittenen Bannanen belegen wieder etwas mit Sahne zuschmieren.....dannn die Hälfte des Tiefkühl Himbeeren darauf verteilen und wieder mir Sahne zuschmieren..
Jetzt den 2. Biscuitteig vorsichtig darauf legen.
Die andere Hälfte von den Himbeeren gut darauf verteilen und mit Tortenguss überziehen.
Erkalten lassen.
Den Rand mit Sahne bespritzen und die Torte erkalten lassen.
Etwas Sahne, Bannenschnitte , dann wieder Sahne Himbeeren und zum Schluss wieder Sahne oder ich erkläre es nocheinmal:
Nun auf die erste Biscuitteig etwas von der Sahne geben einstreichen...mit 2 geschnittenen Bannanen belegen wieder etwas mit Sahne zuschmieren.....dannn die Hälfte des Tiefkühl Himbeeren darauf verteilen und wieder mir Sahne zuschmieren..
Jetzt den 2. Biscuitteig vorsichtig darauf legen.
Die andere Hälfte von den Himbeeren gut darauf verteilen und mit Tortenguss überziehen.
Erkalten lassen.
Den Rand mit Sahne bespritzen und die Torte erkalten lassen.
Kalt servieren.
Viel Spaß beim Nachbacken



