Pudingli Rulo Tatlı Hamurişi / Puddingschnecken

Pudingli Rulo Tatlı Hamurişi Yurtdışında yaşayanlar bilir bu Pudingli Tatlı Hamur işi hemen hemen her yerde paketlenmiş şekilde satılır...

Pudingli Rulo Tatlı Hamurişi

Yurtdışında yaşayanlar bilir bu Pudingli Tatlı Hamur işi hemen hemen her yerde paketlenmiş şekilde satılır..
Ben orjinal halini bozmamak için aynı şekilde büyük büyük yaptım.
Bu Tarifden rahat iki Tepsi cıkar...

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 400 gr. Un
  • 1 Kuru Maya
  • 2 Yumurta
  • 100 gr. ılık Süt
  • 100 gr. erimiş/ soğumuš Teryağı
  • *7 Çorba Kaşığı Şeker
  • *6 Kaşığı Una 
  • *1 Kaşığı Kurumayalı karışıma konulacak)

Pudingi için:


  • 500 ml Süt
  • 3 Kaşık Şeker Puding için bizim buradaki Pudingler şekersiz...
  • 1 adet 38 gr. Vanilyalı Puding tozu
  • Isteyen daha çok Pudingli de yapabilir

Üzerine:

  • 100 gr. kadar Pudraşekeri
  • bir kac damla taze Limon suyu

Yapılışı:

Ilk önce Hamurumuz icin Sütü ısıtalım ve 1 adet Kuru Mayayı 1 Çorba kaşığı Şekeri ekleyip karışdıralım ve üzeri kapalı olarak bi 10 veya 15 dakika Mayanın kabarması icin bekletelim.
Diğer yanda Unumuzu ölçüp, Tereyağını eritip, Yumurta ve Şekeride ekleyip kabarmış olan Maya ile birlikte Ele yapışmayacak şekilde yoğuralım.
Üzerine kapatıp bir yarım Saat dinlendirelim.
Bu arada Pudingi verdiğim Tarifi göre hazırlayalım ve arada bi karışdırarak üzerine Deri kaplamasını önlüyelim...
hafif ılımış haldeyken Pudingin üzerine bir folio çekebilirsiniz.
Unlanmış Tezkahımızda Büyük Kare 45 × 30 cm açıp içine Pudingimizi sürelim....burada Arzuya göre içine kuru Üzüm veya Çikolata parçalarıda koyabilirsiniz..ben koymadım.
Hamurumuzu Rulo halinde sarıp, eşit şekillere bölelim....
(ben 7 eşit Parçaya böldüm sadece orjinal gözüksün diye) ama size tavsiyem 14 eşit Parçaya bölmeniz! Hamur iyi kabarıyor!!
Yağlanmış veya Yağlı Kağıt ile serilmiş Tepsimize dizip bir yarım Saat daha Tepsi Mayası gelmesi için bekletikten sonra önceden ısıtılmış Fırında 180 °C üzeri ve altı kızarana kadar pişirin...Soğumaya bırakınız..
Soğuduktan sonra üzerine ya Pudraşekeri serpiniz yada benim yaptığım gibi Glaze yapınız.
Bunun için 100 gr kadar Pudraşekerini sadece bir kac damla Taze Limon suyu ile karışdırdım...biraz akıcı bir kıvam olsun....ben ufak bir poşete koyup ucunu hafifce kestim ve Pudingli Ruloların üzerinde şerit şerit olması için hızlı bir şekilde döktüm.



Puddingschnecken

Zutaten:

Für den Teig:

  • 400 gr. Mehl
  • 1 Trockenhefe
  • 2 Eier
  • 100 ml lauwarme Milch
  • 100 gr. Zerlassene und erkaltete Butter
  • 100 gr. Zucker
  • 7 Esslöffel Mehl 
  • Davon 6 Essl. Für den Teig
  • Davon 1 Essl. Für die Trockenhefe Zubereitung.

Für die Puddingfüllung:


  • 500 ml Milch
  • 3 Esslöffel Zucker
  • 1 Päckchen Vanille Puddingpulver
  • Wer mehr Pudding mag kann etwas mehr Pudding machen

Besträuen / Glasieren

  • 100 gr. Puderzucker
  • einige Tropfen frisch gepressten Zitrone

Zubereitung:

Zuerst Hefeteig vorbereiten..
Milch erwärmen mit 1 Trockenhefe und  1 Esslöffel Zucker mischen zugedeckt etwa 10 bis 15 Min. stehen lassen, bis sich die Hefe an Volumen zugenommen hat.
In der Zwischenzeit das Mehl abmessen, mit zerlassener Butter,  Eier und Zucker hineingeben.
Hefemischung darüber schütten und zu einer geschmeidigen Teig verarbeiten.
Den Teig zugedeckt etwa halbe Stunde gehen lassen bis sich an Volumen zugenommen hat.
Pudding aus dem Zutatenliste vorbereiten, ab und zu umrühren, dass sich keine Haut bildet.
Im lauwarmen Zustand Pudding mit einer Folie abdecken.
Auf einer etwas bemehlten Arbeitsfläche den Teig etwa 45 cm * 30 cm ausrollen.
Pudding darauf gut verteilen. Wer mag kann hier noch einige getrocknete Trauben oder auch Schokoladestücke auf den Pudding geben.
Von der längsten Seite aufrollen entweder wie ich in 7 Teile oder in 14 Teile teilen.
Ich empfehle euch in 14 Teile zuteilen. Weil der Teig noch ziemlich hoch geht.
Auf einer mit Backpapier belegtes Backblech setzen und nochmals Teig etwa halbe Stunde gehen lassen.
Im vorgeheizten Backofen bei
180 C goldbraun backen.
Nach den backen entweder mit Puderzucker bestäuben oder mit 100 gr. Puderzucker und 
einige Tropfen frischen Zitrone einen Puderzucker Glasur herstellen und die Puddingschnecken
damit glasieren.

Lasst es euch schmecken




DAHA FAZLASI

Tatlı Hamurişleri 8542307218036097224

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item