Mahlepli Pudingli Kurabiyeler / Kardamom Puddingteilchen

Mahlepli  Pudingli Kurabiyeler Malzemeler: Hamuru için: 600 gr. Un 100 gr. Toz Şeker 30 gr. Maya / veya 1 adet kuru Maya 400 ml ıl...

Mahlepli  Pudingli Kurabiyeler

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 600 gr. Un
  • 100 gr. Toz Şeker
  • 30 gr. Maya / veya 1 adet kuru Maya
  • 400 ml ılık Süt
  • 100 gr. erimiş ve soğumuş Tereyağı
  • 1  Kahve kaşığı Mahlep veya Kakule (ben Mahlep kullandım)

Puding için:


  • 2 paket Vanilyalı Puding
  • (Ben iki tane 38 gr. Pudingtozu kullandım)
  • 750 ml Süt
  • 7 Yemek kaşığı Toz Şeker
  • En son pişdikten sonra 2 Yemek Kaşığı Tereyağ ekleyiniz

En son Pudraşekeri dökünüz veya taze Limonsuyu ile Pudraşekerini karışdırarak Glaze yapınız ve soğuyan Kurabiyelerin üzerinde fırca yardımı ile Glaze yapabilirsiniz.
Ben sadece Fırından cıkar cıkmaz  Pudraşekeri döktüm.

Yapılışı:

Ilk önce Hamurumuzu yoğuralım.
Sütümüzü ısıtalım...kaynamasın sadece ısıtalım icerisine 1 yemek kaşığı Şeker ve Mayayı iyice eritelim..
(Şekeri 100gr. Şekerin üzerinden alınız)
Eriyen Sütlü Mayalı Karışıma birde 100 gr. Tereyağını koyup içerisinde erimesine sağlayalım.
Unumuzu ölcüp bir Kabın icerisine dökelim, Şekerinide ekleyelim...bu arada ılımış olan Sütlü Teryağ karışımı döküp ya Hamur Makinanızda yada elinizde pürüzüs bir Hamur elde edelim.
Üzerine folio ile kapatıp 1 saat kadar dinlendiriniz.
Bu arada Pudingimizi pişirelim.

Bir Tencereye soğuk Sütümüzü, Pudingtozumuzu ve Şekeride koyup Ocağın altını acalım ve cırpa cırpa Pudingimizi pişirelim.
Kaynayan Pudingi Ocakdan alıp 2 Yemek Kaşığı Tereyağınıda ekleyip icinde erimesine sağlayalım.
Bu ilk yarım saat gidip gelip Pudingi karışdırınız...Kabuk bağlamaması icin..ve ılıyan Pudingin üzerine Folio ile kabatınız.
Şimdi Hamurumuzdan 12 veya 14 eşit şekilde ayırıp Elinzde aynı ölçüde Bezeler alıp ortsına Havuz açınız ..deliklerin içerisine bolca Puding ile doldurunuz...Ben biraz büyük Bezeler aldım sizler ufak ufak Bezeller ile de yapabilirsiniz.
Benim Resimlerde gördüğünüz gibi az koymuşum Pudingi ve geriye çok kaldı...sizler bolca Pudingli yapınız...nekadar fazla Pudingli olursa okadar daha lezzetli olur.
Yağlanmış veya yağlı Kağıt ile serilmiş Tepsimizde 180 °C pişirelim.
Hemen Fırından cıkar cıkmaz Pudraşekeri elekten gecirerek üzerine dökünüz.
Arzu ederseniz Kurabiyelerin etrafına soğuduktan sonra bir kac damla Taze Limon suyu ve Pudraşekeri ile Glaze yapıp sürebilirsiniz...

Böyle değişik Tatlı Hamur işleri gün Masanızda veya Doğumgünlerinizde çok sevilecekdir.
Denemesi sizden Hanımlar

Kolay gelsin



Kardamom Puddingteilchen

Zutaten:

Für den Teig:

  • 600 gr. Mehl
  • 100 gr. Zucker
  • 30 gr. Hefe (etwas mehr als die Hälfte)/ oder 1 Trockenhefe
  • 400 ml lauwarme Milch
  • 100 gr. zerlasse kalte Butter
  • 1 Tl Kardamom / oder Mahlep (türk. Backgewürz)

Für die Puddingfüllung:

  • 2 Päckchen a 38 gr. Vanille Pudding
  • 750 ml Milch
  • 7 Esslöffel Zucker
  • Nach dem kochen 2 Esslöffel Butter unterrühren

Die noch warmen Puddingteilchen mit Puderzucker bestreuen oder auch mit einige Tropfen frischer Zitrone und Puderzucker einen Glasur herstellen.
Mit Hilfe einer Pinsel die Glasur am kalten Gebäck bestreichen.
Ich habe es nur mit Puderzucker bestreut.

Zubereitung:

Zuerst bereiten wir unseren Hefeteig.
Hierzu erhitzen wir das Milch ( bitte nicht kochen)

1 Esslöffel Zucker( von 100 gr. Zucker entnehmen) und die
Hefe darin auflösen. Danach das Butter auch in Hefe-Zuckergemisch zum schmelzen bringen.
Etwas erkalten lassen. Es sollte lauwarm sein.
Mehl, Zucker in eine Rührschüssel geben, dann das lauwarme Milch-Hefe- Buttergemisch dazugeben und mit dem Händen oder mit der Teigmaschine, zu einem glatten Teig verarbeiten.

Teig zugedeckt etwa 1 Std. gehen lassen.
In der Zwischenzeit können wir den Pudding herstellen.
In einem Kochtopf alle Zutaten bis auf das Butter geben

und unter rühren einen glatten Pudding herstellen.
Nach dem kochen vom Herd nehmen und 2 Esslöffel Butter unterrühren...die ersten

halbe Stunde immer wieder mit dem Schneebesen rühren, so dass es kein Haut bildet.
Nach etwas abkühlen eine Folie über dem Pudding ziehen.

Dies verhindert eine Hautbildung am Pudding!!!
Nun den Teig in 12 oder 14 gleichgroße  Teigteile teilen.

Sie können auch in kleinere Stücke teilen.
Daraus Teig mit Becken formen.
Auf eine mit Backpapier belegtes Backblech setzen. 

Die Teigöffnungen je mit viel Pudding befüllen.
( Ich hätte noch mehr Pudding nehmen sollen, hatte noch sehr viel übrig danach.)

 Je mehr Pudding, desto mehr Geschmack!!!
Im vorgeheizten Backofen bei 180 °C backen. Sofort nach dem Backen mit Puderzucker bestreuen oder auch nach dem erkalten des Gebäckes mit Puderzuckerglasur glasieren. Hierzu ein Paar Tropfen frisch gepresstes Zitrone, mit der Puderzucker vermischen und fertig ist die Glasur.
Es ist mal was anderes an dem Kaffeetisch oder es eignet sich auch super gut an Geburtstagsfeiern.
Viel Spaß beim Nachbacken


DAHA FAZLASI

Tatlı Hamurişleri 811915600204003152

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item