Silikonformunda Cheesecake'li Çikolatalı Pastacıklar / Schokokäsekuchen in Silikonförmchen
Silikonformunda Çikolatalı Cheesecake li Pastacıklar Silkonformum Silikonmart 'dan 7 adet cıkıyor bu Malzemeden: Çikolatalı P...
Silikonformunda
Çikolatalı Cheesecake li Pastacıklar
Silkonformum Silikonmart 'dan
7 adet cıkıyor bu Malzemeden:
Çikolatalı Pastaharçı için gerekli Malzemeler:
- 100 gr. erimiş Bittercikolata
- 2 dolu yemek kasığı Tereyağı
- 2 Yumurta
- 5 dolu yemek kaşığı Toz şekeri
- 1 Vanilyaşekeri
- 2 dolu yemek Kaşığı Kakao
- 4 - 5 dolu yemek kaşığı Un
- 2 - 3 dolu yemek kaşığı Süt
Cheesecake harçı için gerekli Malzemeler:
- 250 gr. Labne peyniri veya Süzme yoğurt
- Ben Quark kullandım
- 3 dolu yemek kaşığı Toz Şeker
- 1 Vanilyaşekeri
- 1 Yumurta
Yapılışı:
Ilk önce Silikonlu Güllü Kalıpımızı iyice yağlayalım..ben Teryağ ile yağladım.Iki ayrı kap alalım. Birinin içinde Cheesecake harçını diğer kapta ise Çikolatalı Pasta Harçımızı yapalım.
Ìlk önce Cheesecakeli harçımızı yapalım.
Hepsini Listedeki gibi sırasıyla Kapa koyunuz ve iyiçe Mikserin son ayarında Krema haline gelene kadar çırpınız.
Şimdi Çikolatalı Pastaharçımız için ilk önce Çikolatayı eritelim..Teryağını da ekleyerek karışdırarak soğutalım...Malzemeleri sırasıyla ekleyerek güzel pürüsüz bir Kekhamuru elde edelim. Yağlanmış Silikonkalıpımıza ilk önce iki kaşık Cheesecake den ve daha sonrada iki kaşık Çikolatalı Pasta harçımızdan koyarak iyiçe Silikonformuna yayalım ve önceden ısıtılmış Fırınımızda 200°C yaklaşık 35 dakika pişirelim.
Pişdikten ve hafifce soğudukdan sonra kalıpdan çıkarıp Servis yapınız..
AFIYET OLSUN
Schokokäsekuchen in Silikonförmchen
Silikonform vom SilikomartErgiebt ca. 7 - 8 Stück
Für den Schokoteig:
- 100 gr. Bitterschokolade
- 2 Esslöffel Butter
- 2 Eier
- 5 volle Esslöffel Zucker
- 1 Vanillinzucker
- 2 volle Esslöffel Kakaou
- 4 - 5 Esslöffel Mehl
- 2 - 3 Esslöffel Milch
Für die Käsemasse:
- 250 gr. Speisequark
- 3 volle Esslöffel Zucker
- 1 Vanillinzucker
- 1 Ei
Zubereitung:
Zuerst fetten wir unseren Silikonform.Ich habe zum fetten Butter verwendet.
Wir nehmen 2 Rührschüsseln.
In die erste Schüssel kommt die Käsemasse und in die zweite Rührschüssel der Schokoladenteig.
Für die Käsemasse geben wir die ganzen Zutaten in die Schüssel und rühren das ganze mit dem Mixer auf der höhsten Stufe...legen es auf die Seite.
Nun in die zweite Rührschüssel (Mikrowellen geeignet) die Schokolade geben und kurz in der Mikrowelle zum schmelzen bringen...Die Butter dazugeben und mit dem Mixer gut verrühren...in den etwas erkalteten Schokobuttergemisch nach und nach alle Zutaten geben und einen geschmeidigen Teig herstellen und gut mit dem Mixer verrühren.
Nun je 2 Esslöffel zuerst von der Käsemasse dann den Schokoteig in die Form streichen.
Im vorgeheitzdem Backofen bei 200 °C ca 35 min backen.
Nach dem erkalten von der Form lösen!!
Viel Spaß beim Nachbacken



