Ağlayan Kek /Schokosahne Kuchen( Weinender Kuchen)

AĞLAYAN KEK MALZEMELER: 4 Yumurta 1 Su bardağı Şeker 2 Su bardağı Süt 1 Su bardağı Yağ 2 Su bardağı Un 2 veya 3 Kaşık dolusu kak...

AĞLAYAN KEK

MALZEMELER:

  • 4 Yumurta
  • 1 Su bardağı Şeker
  • 2 Su bardağı Süt
  • 1 Su bardağı Yağ
  • 2 Su bardağı Un
  • 2 veya 3 Kaşık dolusu kakao
  • 1 Vanilyaşekeri
  • 1 Kabartmatozu

KREMASI:

  • 3 tane sıvı Krema/ Schlagsahne
  • 3 paket Vanilyaşekeri
  • 3 paket Kremasertleşdirici

SOSU:

  • 2 Su bardağı Su
  • 1 Su bardağı Şeker
  • 1.5 kaşık tepeleme Un
  • 2 Yemek kaşığı Kakao
Sosu pişirip soğutalım
Ve en son servis yaparken dökünüz

YAPILIŞI:

Ilk önçe Kekimizi yapalım.
Bunun için bir Kapın içerisine 4 Yumurtamızı Şeker ile iyice çırpalım...
Süt, Yağ, Kakao ve Unu iyice Elekden eleyelim. Kabartmatozunuda ekleyip Mikserle güzelce bir akıcı Kek Hamuru elde edelim.
Yağlanmış veya yağlı Kağıt ile serilmiş istediğiniz Tepside veya Borcamda önceden ısıtılmış Fırında 180°C güzelce pişirelim.
Pişen Kekimizi soğumaya bırakalım.
Şimdi Sosunu hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
Bir ufak Tencerede Suyu,Unu, Şeker ve Kakao ekleyerek cırparak pürüzüz bir kıvam alana kadar kaynatalım...soğuması için serin yerde bekletiniz.
Çiğ soğuk Kremayı Vanilya ve kremasertleşdirici ile iyice Mikser ile cırpalım.
Soğuyan Kekimizin üzerine güzelce Kremayı yayalım. Serin yerde Saklayalım.
Coğu yerde gördüğüm Sosunu hemen eklemeleri...buradaki püf Noktası Servis yaparken Sosunu dökmeniz...daha şık bir Sunum oluyor....

Iyi Denemeler Hanımlar

SCHOKOSAHNE KUCHEN MIT SOßE

(WEINENDER KUCHEN)


ZUTATEN FÜR DEN RÜHRTEIG:

  • 4 Eier
  • 1 Kaffetasse / normale mitl. Glas Zucker
  • 2 Kaffetassen             "                     Milch
  • 1 Kaffeetasse             "                     Speiseöl
  • 2 Kaffeetassen           "                     Mehl
  • 2 - 3 Esslöffel Kakao
  • 1 Vanillinzucker
  • 1 Backpulver

SAHNE:

  • 3 kalte Becher Sahne a 200 ml
  • 3 Vanillinzucker
  • 3 Sahnesteif

SCHOKOSOßE:

  • 2 Glässer Wasser
  • 1 Glas Zucker
  • 1.5 Esslöffel Mehl
  • 2 Esslöffel Kakao
Die Soße kochen und erkalten lassen
Kurz vor dem Servieren auf die Sahne geben!!!

VORBEREITUNG:

Zuerst berreiten wir unseren Rührteig.
Hierzu in einen Rührschüssel die Eier,  Zucker und Vanillinzucker gut mit dem Mixer verrühren.
Nach und nach Milch und Speiseöl dazugeben. Mehl, Backpulver und das Kakao über den Gemisch sieben und mit dem Mixer einen glatten Rührteig herstellen.
In eine gefettete oder mit Backpapier belegtes beliebiges Form geben und im vorgeheitzdem Backofen bei 180°C backen.
Nach dem backen erkalten lassen.
Nun können wir die Schokosoße herstellen.
In einem Topf das Wasser, Zucker, Mehl mit Kakao dazugeben und unter rühren zum kochen bringen. Es sollte eine glatte klumpenfreie etwas dickflüssige Konsistenz haben.
Nach dem kochen kalt stellen.
Die kalte Sahne in einem hohen Becher mit Sahnesteif und Vanillinzucker steif schlagen.
Über den kalten Kuchen glatt streichen..
Den Kuchen in Stücke schneiden und vor dem Servieren 2 bis 3  Esslöffel Schokosoße über die Sahne geben.

Lasst es euch schmecken

DAHA FAZLASI

Pastalar 6338407623858859488

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item