Kabak Mücveri / Zucchini Rösti
Kabak Mücveri: Malzemeler: 1 kg Kabak 1 adet yarım Pırasa..(beyaz kısmıdan) 3 - 4 adet yeşil Soğan 1 demet Dereotu 1 kase rendele...
Kabak Mücveri:
Malzemeler:
- 1 kg Kabak
- 1 adet yarım Pırasa..(beyaz kısmıdan)
- 3 - 4 adet yeşil Soğan
- 1 demet Dereotu
- 1 kase rendelenmiş Beyaz Peynir
- 3 yumurta
- 200 gr. Un
- 1 Kabartmatozu
- 1 cay kaşığı tuz, karabiber, pulbiberi..
Kızartmak icin:
- Sıvıyağ
Yapılışı:
Kabağı rendeleyelim ve bir Süzgece koyalım...altınıda bir Kase yerleşdirinki suyu aksın...bir kac kez elimizle ezelimki suyu aksın...
Bu arada icini hazırlayalım...Soğanları, Pırasayı ve Derotunu ince ince doğrayalım...Peyniri rendeleyelim...
Iyice Kabağın suyunu sıktıktan sonra hepsini bir Kapa koyup güzel akıcı bir Hamur elde edelim..
Hemen derin bir Tavaya kızartmak icin yağımıza dökelim, dondurma Kasığı varsa eğer 1 er Porsyon dökün, ve hemen bir yemek Kaşığı yardımı ile üzerine hafifce bastırınki yayılsınlar... kızgın yağda, orta ayarda , arkalı önlü iyice kızartalım..
Afiyet olsun
Zucchini Rösti:
Zutaten:
- 1 kg Zuchini
- 1 halbes Lauch (nur das obere weise Stück)
- 3 - 4 Lauchzwiebeln
- 1 Bund Dill
- 1 kleine Schale weisse Käse geraspelt
- 3 Eier
- 200 gr. Mehl
- 1 Backpulver
- Je ei Teelöffel Salz, gemahlene schwarze Pfeffer, rote Pfeffer
Zum Braten:
- Speiseöl
Zubereitung:
Zuerst schälen wir die Zucchini ganz fein und raspeln es...Auf eine Schale setzen wir einen Sieb und geben die geraspelte Zucchini dazu und zerquetschen mit den Händen die Zucchini, damit sich das viele Wasser der Zucchini abtropfen kann...
In der Zwischenzeit waschen wir den Lauch, Lauchzwiebeln und den Dill und schneiden es klein...
Jetzt tun wir alle Zutaten in eine große Schüssel und machen einen schönen Teig daraus...
Nun in eine große Pfanne ca. Halbes Glas Speiseöl geben und erhitzen. Mit Hilfe eines Eisportionierer je eine Portion hinein geben und schnell mit einer Löffel flach drücken und beide Seiten schön goldbraun braten...



