Peynirli kolay (Açmalar) Hamurişi / Pikanter Quark Öl Teig
Peynirli kolay Hamurişi Malzemeler : Hamuru için: 1 kg Un 500 gr.( 2 Bardak) Yoğurt veya Labne/Krempeynir (Ben 500 gr. Quark ...
Peynirli kolay Hamurişi
Malzemeler :
Hamuru için:
- 1 kg Un
- 500 gr.( 2 Bardak) Yoğurt
- veya Labne/Krempeynir
- (Ben 500 gr. Quark kullandım)
- 1 Su Bardağı sıvı Yağ
- 1 adet Yumurta
- 1 Çorba Kaşığı Tuz
- 1 Maya
- 1 Bardak Süt
- 1 Cay kaşığı Toz Şeker
Ekstra:
1 Yumurta1 Tane yumurtayı ayıralım Sarısı üzerine
Beyazıda Hamur parçalalarını birbiriyle yapışdırmak için gerekli
Içine:
- Peynir
- Maydanoz
- Karabiber
- Domates
- Yeşil Biber
- Veya Suçuk
- Ne isterseniz koyabilirsiniz
Üzerine:
- Biraz Susam veya Çörekotu, Haşhaş
Yapılışı:
Ilk önce bir Bardak Sütü ısıtınız ve içerisinde 1 Maya ile 1 cay Kaşığı Şekeri eritiniz...üzerine kapatıp bir 10 dakika bekletiniz.Şimdi Unu bir Hamur Leğenini boşaltınız, diğer Malzemeleride ekleyiniz ve üzerinden Mayalı Sütlü Karışımı da döküp güzelce bir Kulak Memesi yumuşaklığında Hamur yoğurunuz. Üzerini örtüp bir veya iki Saat Mayalanması için dinlendiriniz.
Ellerinizi arada bir Sıvı yağ ile yağlamak için bir Kasenin içine azıcık sıvı yağ dökünüz.
Ellerinizi yağlayınız ve Hamurdan ufak Mandalina gibi birer birer koparıp birini Hamurun alt tabanını için azıçık Elinizle açınız.. yine bir Mandalina büyüklüğünde Parça koparıp ikiye ayırınız.
Bu ikiye bölünmüş Hamur ile iki uzun Şerit acarak birbiryle sarınız.
Hamurun alt tabakasına Yumurta akını sürünüz ve uzun Hamur Şeriti etrafında dolayınız ve yine açılmamazı için Şeritin birleşdiyi yerde yine yumurta akı sürerek Hamuru birbiriyle yapışdırınız... Resimleri de bakınız..
Bu işlemi tüm Hamurlar ile devam ediniz...şimdi yumurta sarısını sürüp etrafına Susam dökünüz. En son istediğiniz içleri içine koyunuz ve önceden ısıtılmış 200°C Fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişiriniz.
Ellerinizi yağlayınız ve Hamurdan ufak Mandalina gibi birer birer koparıp birini Hamurun alt tabanını için azıçık Elinizle açınız.. yine bir Mandalina büyüklüğünde Parça koparıp ikiye ayırınız.
Bu ikiye bölünmüş Hamur ile iki uzun Şerit acarak birbiryle sarınız.
Hamurun alt tabakasına Yumurta akını sürünüz ve uzun Hamur Şeriti etrafında dolayınız ve yine açılmamazı için Şeritin birleşdiyi yerde yine yumurta akı sürerek Hamuru birbiriyle yapışdırınız... Resimleri de bakınız..
Bu işlemi tüm Hamurlar ile devam ediniz...şimdi yumurta sarısını sürüp etrafına Susam dökünüz. En son istediğiniz içleri içine koyunuz ve önceden ısıtılmış 200°C Fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişiriniz.
Afiyet olsun
Pikante Quark Öl Teig mit Käsefüllung
Zutaten:
Für den Teig:
- 1 kg Mehl
- 500 gr. Speisequark oder
- 2 Tassen Naturjoghurt
- 1 Tasse Öl
- 1 Ei
- 1 Esslöffel Salz
- 1 Tasse Milch
- 1 Teelöffel Zucker
- 1 Frische Hefe
Extra:
1 Ei trennen Eiweiß zum bekleben der Teigteile benutzen. Eigelb zum bestreichen benutzen.
1 Ei trennen Eiweiß zum bekleben der Teigteile benutzen. Eigelb zum bestreichen benutzen.
Füllung:
- Weiße Käse zerdrückt oder geraspelt
- Etwas schwarze Pfeffer
- Tomaten
- Paprika
- Salami
- Hier zum befüllen könnt ihr alles benutzen was ihr mögt!!!
Zum Bestreuen:
- Etwas Sesam oder Mohn
Zubereitung:
Zuerst wird das Milch erwärmt, hinzu kommt noch 1 Teelöffel Zucker und die Hefe wird darin aufgelöst..zugedeckt etwa 15 Min die Hefe gären lassen...Dann in einen Rührschüssel alle Zutaten für den Teig zugeben und das Hefe-Milchgemisch darüberschütten.
Nun mit einer Teigmaschine oder mit der Hand zu einem glatten Teig verarbeiten....
Den Teig zugedeckt etwa 1 bis 2 Stunden gehen lassen.
Der Teig lässt sich super damit bearbeiten, wenn man in ein kleines Gefäß etwas Speiseöl füllt, um damit die Hände zwischendurch einzuölen.
Mit eingeölten Händen je ein kleines Mandarinen Stück vom Teig nehmen..
Für das untere Teigteil drücken wir den Teig etwas flach und legen es schonmal auf den mit Backpapier belegtes Backblech.
Für den Teigkranz drumherum wird nochmal ein Mandarinen großes Stück vom Teig genommen und diese in 2 gleiche Teile teilen, je 2 Stränge daraus formen und beides zusammen flechten.
Unteren Teigteil mit Eiweiß bestreichen, dann den Teigkranz darüber legen und die Enden am Teigkranz mit Eiweiß bepinseln und zusammen drücken.
Ich hoffe, die Anleitung könnte ich euch gut erklären..siehe auch Bilder!!
Dann das Teigstück mit Eigelb bepinseln und mit Sesam oder Mohn bestreuen..
Nun die gewünschte pikante Füllung geben...
Im vorgeheizten Backofen bei 200 °C goldbraun backen.
Im vorgeheizten Backofen bei 200 °C goldbraun backen.
Viel Spaß beim Nachbacken



