Hindistan Cevizli Kurabiye / Kokosgebäck
Hindistan Cevizli Kurabiye Eltimden aldığım güzel bir Tarifdir: Malzemeler: 1 paket odasıcaklığında Margarin veya Tereyağı 2 Yumurt...
Hindistan Cevizli Kurabiye
Eltimden aldığım güzel bir Tarifdir:
Malzemeler:
- 1 paket odasıcaklığında Margarin veya Tereyağı
- 2 Yumurta (1 adet akını üzerinde kullanmak icin ayıralım)
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Kabartmatozu
- 4 Su Bardağı Un
- Üzerine 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
Yapılışı:
llk önce Karışdırma kapımıza Unu döküyoruz. Havuz şeklinde ortasını acıyoruz.
Margarini veya Tereyağını koyup (Yumurtanın bir tanaesinin akını kenara ayırıyoruz)
diğerler Malzemeleride hepisini Unun ortasına koyup önce havuzun içindekileri karışdırıp
sonra kenarlarındaki Unu yavaş yavaş içine alarak Kulak Memesinden biraz daha yumuşak
bir Hamur elde edelim.
Unlanmış Mutfak tezkahımızda Hamurumuzu 1 Parmak kalınlığında acıyoruz ve
1 cay Bardağı yardımı ile yuvarlak lar kesiyoruz.
İsterseniz Elliniz ile de yuvarlayıp yapabilirsiniz.
Yumurta akını bir Çatalla biraz çırpıp fırcayla Hamura sürüp her iki tarafınıda
Hindistan Cevizine batırıp Fırın Tepsimize diziyoruz.
Önceden ısıtlımış Fırınımızda 180 C yakalşık 20 veya 25 dakika pişiriyoruz.
Bu Tarif süper bir Kahve veya Cayın yanında Servis yapabilirsiniz.
Bir Tenekede saklamanızı tavsiye ederim, aynı tazeliyini koruyacakdır.
Kolay gelsin Hanımlar
Kokosgebäck
Rezept habe ich von meiner Schwägerin bekommen!!
Zutaten:
- 250 gr. Margarine oder Butter
- 2 Eier ( 1 Eiweiß trennen, auf die Seite stellen)
- 1 normaler Glas / 1 Kaffetasse Zucker
- 1 Backpulver
- 4 normale Glässer/ 4 Kaffetassen Mehl
- 1 normale Glas Kokosflocken zum bestreuen
Vorbereitung:
Zuerst das Mehl in einem Schüssel geben, Mulde eindrücken.
Dann Margarine/ Butter,
( 1Eiweiß trennen und auf die Seite stellen brauchen wir zum Schluss)
Eier und die gesammte Zutatenliste in die Mulde geben.
Zuerst die Zutaten gut darin vermischen. Nach und nach mit dem Mehl gut verkneten.
Es sollte eine weiche Konsistenz haben.
Nun auf einer bemehlten Arbeitsplatte den Teig ca 1 Fingerdick wälzen. Kreise ausstechen.
Wer mag kann auch kleine Kügelchen daraus formen und mit Backpapier belegtes Blech legen.
Eiweiß mit einer Gabel gut verquirlen, dass Gepäck damit bestreichen und in Kokos beide Seiten
eintauchen.
Im vorgeheiztem Backofen bei 180 C 20 bis 25 min backen.
Dieses Gebäck kann man zu jeder Jahreszeit machen, denn es passt Super zum Kaffee
oder auch Tee.
In der Gebäckdose aufbewahren.
Viel Spaß beim Nachbacken



