ÇILEKLI KAKAOLU PASTA / ERDBEERTORTE MIT KAKAOBODEN

Kakaolu Çilekli Pasta Kakolu Pantispanyanın Tarifi: Malzemeler: Ölcülerim büyük Nescafe Tasıyladır 2 ölcek Un 3/4 ölcek Kakaou ...

Kakaolu Çilekli Pasta

Kakolu Pantispanyanın Tarifi:

Malzemeler:

Ölcülerim büyük Nescafe Tasıyladır
  • 2 ölcek Un
  • 3/4 ölcek Kakaou
  • 2 ölcek Şeker
  • 2 Vanilyaşekeri
  • 2 kabartmatozu
  • Tüm kuru Malzemeleri bir büyük Leğene koyup karışdırın
  • 1 ölcek  (2 kasık Nescafeden yapılmış sıcacık) Nescafe
  • 1 ölcek Süt
  • 1 ölcek sıvı yağ
  • En son 2 büyük yumurta eklicez
  • Ve iki kalıpa dökücez...

Kreması:

  • 600 gr. Quark ( Labne Peyniri)
  • 600 gr. Sahne ( Sıvı Krema)
  • 3 Sahnesteif ( Kremasertleşdirici)
  • 3 Vanilyaşekeri
  • 6 yemek kaşığı Şeker
  • Biraz Çilek

Üzerine:

  • Biraz Çilek
  • 100 gr. kadar erimiş bitter Çikolata

Yapılışı:

Tüm kuru Malzemeleri bir geniş Leğene boşaltalım. Üzerinde hemen hazırlamış olduğumuz sıcak Nescafeyi, Sütü ve de Yağı ekleyip iyice Mikserlen cırpalım....simdi 2 yumurtayıda ekleyip en son ayarda tekrar cırpalım.
Yağlı Kağıt serilmiş ve Kek kalıbının kenarlarını iyice yağlayalım ve Hamurumuzu ikiye bölüp Kalıplara dökelim...
Iyice 200 °C ısıtılmış Fırında pişirelim.

Istediğiniz Krema kullanarak müthiş Pastalar yapabilirsiniz.
Not: Kahvenin kokusu ucup gidiyor pişerken...birgün önceden hazırlamanızı tavsiye ederim.
Bu Tarif Amerikalı Divas Dancook aittir..
Soğuduktan sonra Kremayı hazırlayalım.
Bunun icin iyice soğuk olan Sıvı Kremamızı, Kremasertleşdiricini, Vanilyaşekeri ve Toz Şekerle iyice sertleşene kadar cırpalım.
Bir ayrı yerde de Labneyi Krema haline gelene kadar cırpalım.
Şimdi Labnepeynirini 1 er Kaşık yedire yedire Kremayla birlikte cırpalım.

Pastanın ilk katına 3/4 kremayı dökelim ve biraz Çilek doğrayalım ikinci Pastatabanını üzerine yerleşdirelim.
Biraz Çilek ve erimiş Çikolatayla dekor verelim.
Soğumaya bırakalım.

Not: Soğumuş Pastanın üzerinden erimiş Çikolatasosunu dökmenizi tavsiye ederim....daha capuk Çikolatanın donması icin!!
Afiyet olsun

Erdbeertorte mit Kakao-tortenboden:

Kakao Tortenboden:

Zutaten:

Hier etwas größere Tasse als herkömmliche Kaffetasse verwenden
  • 2 Tassen Mehl
  • 3/4 Tasse Kakao
  • 2 Tassen Zucker geht auch Puderzucker
  • 2 Vanillinzucker
  • 2 Backpulver
  • Diese tockene Zutaten füllen wir in eine Rührschüssel und vermischen alles miteinander
  • 1 Tasse heisse Kaffee...aus der Padmaschine 2 pads verwenden oder 
  • 2 Löffel herkömmlicher Kaffee verwenden....
  • 1 Tasse Milch
  • 1 Tasse Öl....
  • Ganz zuletzt kommen 2 große Eier
  • (größe L )hinzu...

Creme:

  • 600 gr. Quark
  • 600 gr. Schlagsahne
  • 3 Sahnsteif
  • 3 Vanillinzucker
  • 6 Esslöffel Zucker

Füllung:

  • frische Erdbeeren

Zum dekorieren:

  • Frische Erdbeeren 
  • 100 gr. dunkle Kuvertüre

Zubereitung:

Alle trockenen Zutaten kommen in einem Rührschüssel und werden mit einer Spatel gemischt.
Jetzt fügen wir eine Tasse heissen Kaffee, Milch und Öl hinzu und rühren mit der höchsten Stufe des Mixers schön glatt. Zuletzt kommen noch die 2 Eier hinzu und werden nocheinmal mit der Mixer gut durchgerührt. Teig in zwei hälften teilen und den Teig in eine mit Backpapier belegtes, an den Seiten mit etwas Fett bestrichenes Springform füllen.
Im vorgeheiztem Backofen bei 180 °C gut durchbacken...

PS: den Kaffee schmeckt man hier nicht raus...der verfliegt beim backen.
Dieses Rezept stammt von der Amerikanischen Divas Dancook
Für die Creme schlagen wir zuerst die Sahne mit Sahnsteif, Zucker und Vanillezucker steif.
Dann rühren wir die Quark etwas an und geben es Esslöffelweise in die Sahne hinein.
Tun dann auf die erste Tortenboden 3/4 Creme darauf.
Schneiden darüber etwas Erdbeeren.
Decken mit der zweiten Tortenboden zu und geben die restliche Creme oben in die Mitte.
Dekorieren dann mit halbierte Erdbeeren.
Stellen den Kuchen kalt.
Kurz vor dem Servieren schütten wir die aufgelöste dunkle Kuvertüre über die Erdbeeren.
Viel Spaß beim Nachbacken

DAHA FAZLASI

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