Cilekli Pasta veya Krema dolgusu yapımı /Erdbeerfüllung für Torten oder Desserts
Kendi Fikrim Çilekli Pasta veya Krema dolgusu yapımı: Malzemeler: 1 kg yıkanmış ve doğranmış Çilek 1 veya 2 cay Bardağı Şeker Eğer ...
Kendi Fikrim
Çilekli Pasta veya Krema dolgusu yapımı:
Malzemeler:
- 1 kg yıkanmış ve doğranmış Çilek
- 1 veya 2 cay Bardağı Şeker
- Eğer Çileklerin tadı şeker gibiyse 1 caybardağı Şeker yeterli gelir ama tadı yoksa 2 cay bardağı Şeker koyalım.
- 1 su Bardağı soğuk Su
- 3 dolu yemek kaşığı Nişasta
- Pasta dolgusu icin bu Tarif yeterlidir...iki katınıda yeterli gelir....ama Puddingli Kaselerin üzerine koyacaksak bu Malzemeyi yarı yarıya yapmanız gerekir.
Yapılışı:
Cilekleri güzelce yıkayalım ve güzelce doğrayalım.... geniş bir Tencereye koyalım ve üzerinin Malzemesini dökelim...bunun icin ayrı bir yerde 1 Su bardağı Suyu ve 3 yemek kaşığı Nişastayı eritelim ve Şekeride ekleyelim ve iyice karışdıralım. Bu karışımı Cileklerimizin üzerinden dökelim ve yavaş yavaş büyük bir Kaşıkla karışdıralım ve 1 taşım kaynatalım. Eğer kıvamı çok sertleşirse birazcık daha Su ilave edin..soğumaya bırakalım ve istediğimiz yerde kullanalım...
Direk Pastanın icerisine Meyve koydukmu ekşime yapabiliyor Meyvemiz....ama bu Şekil istediğiniz Meyveyi yapabilirsiniz ve uzun ömürlü olur Pastanız veya süslemeniz pasta üzerine.
Meine Idee:
Erdbeer Tortenfüllung oder Füllung auf dem Dessert
Zutaten:
- 1 kg Erdbeeren gewaschen und kleingeschnitten
- 8 oder 16 Esslöffel Zucker...je nach wunsch etwas mehr oder auch weniger (hängt auch davon ab wie süß die Erdbeeren sind)
- 1 Glas kaltes Wasser
- 3 volle Esslöffel Speisestärke
- Für eine Tortenfüllung reichen diese Zutaten genau. Aber wenn es auf die Desserts ist, dann nehmt ihr bitte die Hälfte hier angegebenen Zutaten.
Zubereitung:
Zuerst waschen wir die Erdbeeren und schneiden es klein. In einem Behälter rührt man das Wasser mit Speisestärke klumpenfrei an und gießt das über die Erdbeeren. Dann alles in einem Topf geben und das Zucker noch darüber streuen....Bei kleiner Hitze unter langsamen anrühren zum kochen bringen. Wenn es zu fest wird, noch mit etwas Wasser anrühren. Erkalten lassen und dann verwenden...wenn es kalt ist, ist es jelee artig und glänzt auch super schön.
Ich habe gemerkt, wenn ich Obst im rohem Zustand in Torten oder Desserts verwende, fault es sehr schnell. Aber wenn ich es so koche, ist es in der Torte/Desserts oder sowie auf der Torte/Dessert sehr haltbar..ihr könnt es beliebig auch mit anderen Obstsorten dasselbe machen.
Viel Spaß beim Nachkochen



