Bol Cikolatalı ve bol Muzlu Pasta özel günleriniz icin/ Schoko- Bannanentorte für besondere Anlässe

Bol Cikolatalı bol  Muzlu Pasta özel günleriniz icin: Malzemeler: Pandispanyaya: 6 yumurta (beyazı kar halinde cırpılacak) 220 gr. Ş...

Bol Cikolatalı bol  Muzlu Pasta özel günleriniz icin:

Malzemeler:

Pandispanyaya:

  • 6 yumurta (beyazı kar halinde cırpılacak)
  • 220 gr. Şeker
  • 3 kaşık sicak su
  • 280 gr. Un
  • 3 kaşık kakao
  • 2 kahve kaşığı Kabartmatozu

Ici:

  • 4 Muz
  • 200 gr.  Tereyağı ( kremaya giriyor)
  • 1 paket dr. Ötker Vanilyalı Krema
  • Bunun yerine istediğiniz kremayıda kullanabilirsiniz...

Dış ganajı icin:

  • 200 gr. Sıvı krema (Schlagsahne)
  • 200 gr. Bitter veya dilediğiniz cikolata
  • Ikisi bir Tencerede kısık ayarda eritilecek ve soğutulacak....(bunu 1gece önceden hazırlayabilirsiniz oda sıcaklığında ertesi güne Pastayı hazırlıyacağınız zaman hazır olur...)

Süslemek icin:

Kakaoulu krema: (Schokobuttercreme)

  • 250 ml Süt
  • 30 gr. ( yaklaşık 2 veya 3 kaşık Nişasta)
  • 3 yemek kaşığı Kakao
  • 250 gr. Tereyağı
  • 250 gr. Pudraşekeri
  • 1 paket hazır beyaz krema...ben Ruf dan aldım (125ml süt krema icin)
  • Icerisinden iki tane cıktı 1 paketi yetti bu Pasta icin....
  • Ama bu beyaz Kremanın hic tadı yok...burada tadı Kakaolu krema veriyor...burdaki sadece görsellik icin...

Yapılışı:

Ilk önce Pandispanyı hazırlayalım...bunun icin derin bir Leğende önce 6 yumurtanın akını Mikserlen son ayarda kar haline gelene kadar cırpalım. ..ve bir kenera ayıralım. ..şimdi yeni bir Leğende 6 yumurtanın sarısını, Şekeri, Vanilyayı ve 3 kaşık Suyu iyice Mikserin son ayarında sarı/beyaz ve iyice kabarana kadar cırpalım.
Bundan sonraki işlemi Mikserlen yapmayın....cünki Pandispanyayı bozar...
Şimdi unumuzu tartalım ve yavaş yavaş eleyerek Hamurumuzu bir Tahta kaşığı ve büyük bir Spatulayla..döndere döndere Hamuru yedirelim yavaş yavaş kakao ve Kabartmatozu'nuda Elekden gecirelim...
Burada Elek Hamurumuza daha havalı pişmesine ve kabarmasına sağlıyacakdır.....
Kek kalıpını icerisine yağlayalım veya yağlı kağıtınız varsa icine koyalım. ..
Bu karışımı güzelce icerisinde yayalım...dikkat ortadan dışa doğru...bu işlem ortasının şişmesine engeller...
Önceden ısıtılmış 180 ° C Fırınımızda Pandispanyayı iyice pişirelim....her Fırın farklı pişirdiyi icin bir süre veremiyeceğim....mutlaka bir Bıcak yardımıyla bakın pişip pişmediğine..(+, -45 dakika kadar)

Bu pandispanyayı 1 gün öncedende pişirebilirsiniz....
Iyice soğuyan Pandispanyayı eşit ayarda ortasından  3 e bölelim....ve bir kürdan yardımıyla isaret koyalım ...katları yine aynı şekil üst üste koymak icin...
Pandisbanyayı kat aralarına ıslatmak icin 1 yemek kaşığı Şeker ve 1 Su bardağı ılık suyu iyice karışdıralım
..cünki kakaou pandispanyayı iyice kuru düşürdüğü icin kremasını sürmeden öncede kaşık yardımıyla ıslatmak gerek...
Şimdi kakao kremasını bir ön hazırlik yapalım...bunun icin 250 ml sütü, Nişasta,  ve Kakaoyu cırparak kaynatalım
ve iyice soğumaya bırakalım....arada bir Mikserle cırpalım. ..cünki iyice sertleşmesin....bunuda Pastaya başlamadan 3 saat eveli yapmanızı tavsiye ederim...cünki soğuk olması cok önemli...
Şimdi ayrı bir yerde oda sıcaklığındaki Tereyağını ve Pudraşekerini iyice cırpalım ve kakao sütlü karışımın icerisine kaşık kaşık koyup iyice bütürsüz haline gelene kadar cırpalım. ..dış kremamız hazır...Eğer fışkırdmak icin biraz cıvık ise hemen bir buzdolabında biraz toparlanmasını bekleyin...
Şimdi Pastayı dizmeye başlayın...bu arada kürdanlara dikkat edelim...işlem bitikten sonra cıkarmayı unutmayın...Pandisbanyayı su ve şeker karışımıyla ıslayın...üzerine Kremayı ve Muzları dizelim...Tekrar Pandispanya Su ve Krema Muz...
Ganaj işlemini başlamadan önce bir Mikserle iyice cırpalım.
Dışına ganajla kaplayalım ve süslemeleri fışkırtalım...
Göründüğu kadar zor değil...yapmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun

Schoko-Bannanentorte für besondere Anlässe:

Zutaten für Biscuitteig:

  • 6 Eier (Eiweiß trennen und steif schlagen)
  • 220 gr. Zucker
  • 3 Esslöffel warmes Wasser
  • 280 gr. Mehl
  • 3 Esslöffel kakao
  • 2 Tl Backpulver

Belag:

  • 4 Bannanen
  • 1 Dr. Ötker Vanillecreme
  • 200 gr. Butter für die Crememasse
  • Ihr könnt auch Sahne oder ähnliches verwenden.

Aussen Ganache:

  • 200 gr. Bitterschokolade (Kuvertüre)
  • 200 gr. Schlagsahne
  • Beides in einem Topf geben, schmelzen lassen und gut abkühlen lassen.
  • Kurz vor der Gebrauch gut mit dem Mixer aufschlagen. Dann die Torte damit eindecken.

Dekocreme:

Für die Schokobuttercreme:

Zuerst: In einem Topf 250ml Milch mit 3 Esslöffel Speisestärke und 3 Esslöffel kakao wie Pudding unter ständigem rühren aufkochen und kalt stellen...Dann in einem hohen Gefäß 250 gr. Butter mit 250gr. Puderzucker schaumig rühren und das ButterGemisch mit der Kakaomasse klumpenfrei mit Mixer schaumig rühren. Und eventuell kalt stellen...lässt sich dann besser decorieren.
Für die weisse decomasse habe ich die Creme von Ruf genommen...dazu braucht man 125ml kaltes Milch und 1 packung ( sind 2 drinn) Fertigcreme.

Zubereitung:

Zuerst das Backblech mit einem Backpapier belegen und bereitstellen..Nun den Backofen einschalten und schonmal vorheizen...
6 Eier trennen...Zuerst Eiweiss steif schlagen und bei Seite stellen.
Nun 6 Eigelbe mit Zucker und warmen Wasser solange mit dem Mixer schlagen bis sich eine luftige weisse Masse enstanden ist...dann den Mixer wegstellen...hier nicht mehr weiterschlagen sonst geht die Masse kaputt....
Jetzt das Mehl mit Backpulver und Kakao durch den Sieb sieben und vorsichtig mit dem Spatel unterheben....Eiweiß dazu geben und unterheben...und auf dem Kuchenblech gut verteilen und auf 180 °C ungefähr 35-40 min backen....mit dem Messer testen ob es fertiggebacken ist..

Nach dem erkalten 2 mal durchschneiden. Dabei beachten...das die Torten wieder so darauf gestellt werden ..wie sie geschnitten worden ist...Ich lege immer eine Zahnstocher auf die selbe Reihe...dann komme ich nicht durcheinander....
Bevor wir loslegen empfehle ich euch in einem warmen Glas Wasser 1 Esslöffel Zucker aufzulösen damit wir die Tortenböden damit etwas anfeuchten....weil der Kakao so gerne die Biscuitteig austrocknet...
Dann auf dem1. Boden löffelweise etwas Wasser darauf geben dann die Dr. Ötkercreme hälfte und 2 Bannanen in Stücke geschnitten....gleiche Reihenfolge auch auf den 2. Boden machen dann die Torte mit dem Ganache bestreichen und mit der Decocreme dekorieren...
Viel Spaß beim Nachbacken

DAHA FAZLASI

Pastalar 4228716463336958028

Kommentar veröffentlichen

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Blog-Archiv

Translate

popüleriz biz

FACEBOOK

item