SCHMANDLI (Krempeynirli )PASTA / Schmandkuchen mit Mandarinen

Schmandlı Pasta Krempeynirli Pasta Hamuru: 150 gr. Tereyağı 150 gr. Şeker 3 yumurta 2 Vanilyaşekeri 300gr un Yarım paket kab...

Schmandlı Pasta

Krempeynirli Pasta

Hamuru:


  • 150 gr. Tereyağı
  • 150 gr. Şeker
  • 3 yumurta
  • 2 Vanilyaşekeri
  • 300gr un
  • Yarım paket kabartmatozu
  • 1 cay bardağı kadar süt

Puding Kreması:


  • 1l Süt
  • 2 p. Vanilyapudding
  • 2 p. Vanilyaşekeri
  • 6 yemek Kaşık Şeker

(Bu Malzemeden Pudding pişireceyiz ve soğumaya bırakacayız..Püf noktası burada Pudding soğurken arada bir cırpma teliyle cırpmak üzerine kabuk bağlamasın diye.)

  • Soğuyan Puddingin icine
  • 3 tane Schmand/ Tr de Krempeynir veya Labnepeyniri
  • 3 tane Mandalina kavanozu
  • (VEYA HANGI MEYVEYI ISTERSENIZ)

Jölesi icin:


  • Mandalina suyu (kavanozdan cıkan su)
  • 1 kaşık Nişasta
  • (VEYA hazır Jöle de olabilir)

YAPILIŞI:

Ilk önce Puddingi pişirip soğumaya bırakalım.
Yukardaki Hamur Malzemesinden güzel yumuşak kek Hamuru elde edelim.
Yağlanmış Tepsiye Harcımızı yayalım.
Bu arada soğuyan Puddingin icine Schmandları teker teker cırpma Teliyle cırpalım ve Tepsideki Harcın üzerine yayalım.
Şimdi kavanozdan süzmüş olduğumuz Mandalinaları üzerine dizelim ve önceden ısıtılmış 180°C Fırınımızda yaklaşık 40-50 dakika pişirelim.
Soğuduktan sonra üzerine Mandalina suyuyla 1 kaşık Nişasta yı ocakda cırparak 1 taşım kaynatalım ve pastamızın üzerine güzelce dökelim.
3 Saat Buzdolapında bekledikden sonra veya 1 gece bekledikden sonra Servis edebilirsiniz. 

AFIYET OLSUN 

Schmandkuchen

Zutaten:

Für den Rührteig :


  • 150 gr. zerlassene /  zimmerwarme  Butter
  • 150 gr. Zucker
  • 3 Eier
  • 2 Vanillenzucker
  • 300 gr. Mehl
  • halber Päckchen Backpulver
  • Etwas Milch

Vanillecreme:


  • 1 Liter Milch
  • 2 Päckchen Vanillezucker
  • 2 Päckchen Vanillepuddingpulver
  • 6 Esslöffel Zucker


  • Nach dem kochen und erkalten 
  • 3 Becher Schmand dazugeben

Für den Guss:



  • 3 Dosen Mandarinen / Saft auffangen für den Guss
  • 2  Päckchen Tortenguss


Zubereitung:

Zuerst kochen Sie den Pudding.
Hierfür geben Sie in einem Topf Milch, Puddingpulver, Vanillenzucker und das Zucker hinein..
Unter ständigen rühren den Pudding herstellen und kalt stellen...Hier ist es sehr wichtig, nach dem kochen den Pudding immer wieder rühren, dass es sich keine Haut bildet....
In der Zwischenzeit können Sie den Rührteig herstellen.
Alle oben genannte Zutaten zu einem glatten Rührteig verarbeiten und auf einem gefetteten, 
tiefen Backblech verteilen.
In das gekühlte Pudding geben Sie noch 3 Becher Schmand hinein und rühren das ganze mit 
einem Schneebesen oder mit dem Mixer glatt.
Nun die Vanillecreme auf dem Rührteig verteilen...glatt streichen und obenauf mit 3 Dosen
Mandarinen verteilen...bitte den Saft auffangen für den Guss.
Im vorgeheizten Backofen bei 180 C ca. 45 - 50 Min backen.

Nach dem Backen etwas erkalten lassen, aus den Saft von 3 Dosen Mandarinen mit 2 Päckchen Tortenguss kochen und den Kuchen damit überziehen.

Viel Spaß beim Nachbacken













DAHA FAZLASI

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